H EAEE είναι αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο με μέλη Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα και με στόχο την με κάθε νόμιμο μέσο ανάπτυξη και προβολή του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης. Προς πραγματοποίηση του σκοπού αυτού, η Ένωση επιδιώκει –μεταξύ άλλων– την ανάληψη εκπαιδευτικών και γενικότερα μορφωτικών δραστηριοτήτων στα θέματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

 Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) χορηγεί στους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς υποτροφίες με σκοπό την επιβράβευση των άριστων φοιτητών.

Σε πέντε (5) φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων», η ΕΑΕΕ χορηγεί σε ετήσια βάση ισάριθμες χρηματικές υποτροφίες ύψους χιλίων (1000) ευρώ έκαστη, με βάση την ακαδημαϊκή επίδοσή τους (βαθμό διπλώματος). Η ακαδημαϊκή επίδοση υπολογίζεται με ακρίβεια δύο δεκαδικών ψηφίων και ο ελάχιστος βαθμός διπλώματος που απαιτείται να έχει κάποιος φοιτητής προκειμένου να λάβει την υποτροφία είναι επτάμισυ (7.5). Για κάθε ημερολογιακό έτος και συμπεριλαμβανομένης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, προηγούνται οι φοιτητές που ανακηρύχθηκαν πτυχιούχοι στα δύο έτη (ή στα τρία έτη, αν πρόκειται για φοιτητές μερικής φοίτησης), έπονται οι φοιτητές που ανακηρύχθηκαν πτυχιούχοι στα τρία έτη (ή στα τέσσερα έτη, αν πρόκειται για φοιτητές μερικής φοίτησης) και ούτω καθ’ εξής. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κάποιων φοιτητών στις τελευταίες από τις πέντε θέσεις, οι αντίστοιχες υποτροφίες μοιράζονται εξ ίσου σε όλους.

Κανονισμός χορήγηση υποτροφιών από την Ε.Α.Ε.Ε.